تلاش کنید که نحوه معامله صحیح را بیاموزید و آن را بکار ببندید

‌آیا توقع دارید که پس از شرکت در یک سمینار و خواندن چند کتاب تبدیل به جراح مغز شوید؟؟! پس چرا بسیاری از مردم فکر می‌کنند پس از مدتی کوتاه می‌توانند معامله گر شماره یک بازار شوند؟

‌اگر این افتخار را پیدا کردید که با یک معامله گر برجسته و موفق آشنا شوید، خواهید دید که چقدر زمان، پول، تلاش و انرژی برده که او به آن جایگاه برسد. تفاوتی بین معامله گر برجسته شدن و وکیل یا پزشک موفق شدن وجود ندارد.

در ابتدای امر باید تصمیم بگیرید که آیا واقعاً تمایل به معامله دارید یا خیر. از خودتان بپرسید که آیا معامله در بازار همان چیزی است که به آن علاقه دارید و آیا سودی که ممکن است از این طریق به دست آورید اغوا کننده است یا خیر؟ به یاد دارم کتابی به نام «با آرامش به ثروت برسید» اثر «ناپلئون هیل» را خواندم. وی پس از مصاحبه با افراد موفق در حرفه های مختلف به این نتیجه رسیده بود که این افراد به حرفه خود عشق می‌ورزیدند و حاضر بودند حتی بدون دریافت پول هم در آن مشاغل کار کنند حالا معامله گری هم این چنین است. اگر هدف اول شما در بازار سرمایه‏ این است که حتی‌الامکان پول به دست آورید، در این صورت شک دارم که به معامله گر قابلی تبدیل شوید.

‌پول تا زمانی می‌تواند برای شما عامل انگیزش باشد که به کار کرد بازار سرمایه نیز علاقه داشته باشید و آن را بشناسید، نه اینکه تنها به دنبال آخرین ایده های نو در مورد خرید و فروش باشید. آن‌ها از علاقه مردم به پول سوء استفاده می‌کنند.

‌جای تعجب است که چگونه عده ای از معامله گران حتی یک یا دو کتاب هم در مورد بازار سرمایه نخوانده‌اند. به عقیده من مطالعه کتاب و آموختن یکسری اصول اولیه برای این افراد بسیار طاقت فرسا است همین اشخاص ۱۰ هزار دلار را ظرف کمتر از ۶ ماه در پی امید واهی به باد می‌دهند. واقع بین باشید! معامله گری موفق نه تنها نیاز به انجام یکسری امور بنیادی است بلکه مستلزم تلاش پیگیرانه شما نیز می‌باشد.
معامله گران برجسته سال‌ها آزمون و خطا کرده‌اند و با تلاش فراوان به جایگاه فعلی رسیده‌اند. سال‌ها مطالعه نیاز است تا وکیلی حاذق شوید، به همان نسبت سال‌ها مطالعه نیاز است تا تبدیل به معامله گری توانا شوید. اگر به تازگی وارد بازار سهام شده‌اید، انتظار نداشته باشید که از بدو ورود ۸۰% بازدهی داشته باشید. سه سال اول کارتان در بازار را همانند رفتن به دانشگاه بدانید. بازار سرمایه معلم شماست و پولی که بابت سرمایه می‌دهید را همانند شهریه دانشگاهتان بدانید!

‌مفهوم تلاش سخت برای معامله چیست؟ این مفهوم را به دو بخش می‌توان تقسیم کرد:

‏ اولاً مدت زمان زیادی را صرف تحلیل شخصیت خود کرده و روش معامله ای که مناسب روحیه شما باشد را پیدا کنید. مطالعاتی پیرامون معامله صحیح داشته باشید. اساساً باید از صفر شروع کنید. این مسئله حداقل دو سال طول می‌کشد. چنانچه طولانی به نظر می‌رسد، از همین حالا در پول خود صرفه جویی کرده و از بازار سهام خارج شوید.

‌پس از انتخاب شیوه معامله مناسب و نداشتن اراده پولادین برای پیروی از آن روش، راه شما برای رسیدن به قله آغاز می‌شود. به عنوان معامله گر هیچ گاه به قله نمی‌رسید اما می‌توانید به آن نزدیک شوید. نمی‌گویم به دنبال اشتباه در روش معامله‌تان باشید اما هیچ وقت به طور کامل راضی نباشید. بازارها به طور دوره ای رفتار خود را عوض می‌کنند، بنابراین عوامل موثر بر بازار را بشناسید و بر روی آن‌ها و همچنین بر روی اشتباه های خود تمرکز کنید.

حتی معامله گران کهنه کار نیز هنوز اشتباه می‌کنند. «جس لیورمور» در اوایل سال‌های ۱۹۰۰ معامله گر سهام و کالا بود. وی توانست حساب بسیار ضعیف خود در سهام را به میلیون‌ها دلار برساند ولی آن را از دست داد. با وجود اینکه او یکی از بزرگ‌ترین معامله گرانی است که تا کنون زیسته است، اما به طرز خطرناکی قادر به کنترل احساسات خود نبود و به همین ترتیب حساب میلیونی خود را از دست داد. او دوباره از ابتدا شروع کرد و مجدداً حساب خود را به میلیون‌ها دلار رساند اما تکرار اشتباه های گذشته و انجام معاملات نه چندان مناسب باعث از دست رفتن سرمایه وی شد. هر فردی ممکن است اشتباه کند، اما درس نگرفتن از اشتباه ها ممکن است مهلک باشد. متأسفانه وی پس از ارتکاب اشتباه های مکرر خود کشی کرد!
‌لیورمور به عنوان یک معامله گر برجسته به بررسی بعد روانی خود نپرداخته بود. چنانچه وی برنامه ای برای مدیریت ثروت خود داشت آن برنامه را به طور جدی برای هر معامله ادامه می‌داد، به آن وضع دچار نمی‌شد.

‌درسی که از وی می‌گیریم این است که حتی اگر معامله گری موفق باشید، یک اشتباه ممکن در کمین شما است تا به شما ضربه بزند. تنها در صورتی که به احساساتتان فائق آمده و بر روی معامله‌تان به خوبی کار کنید، می‌توانید از بروز فاجعه جلوگیری نمایید.

نوشته های مرتبط:
عادت اول) مسئولیت تمام معاملات خود را بر عهده بگیرید
عادت دوم) مکانیزمی را انتخاب کنید که مناسب شماست
عادت سوم) یک معامله را برنامه ریزی کرده و با آن برنامه معامله نمایید
عادت چهارم) تلاش کنید که نحوه معامله صحیح را بیاموزید و آن را بکار ببندید ـ ادامه
عادت پنجم) نگرشی مثبت نسبت به خود و سبک معاملات خود داشته باشید
عادت ششم) در معامله، به امتیازاتی که کسب می کنید اهمیت بدهید نه پولی که به دست می آورید
عادت هفتم) معامله را به عنوان بخشی از زندگی متعادلتان دنبال نمایید

منبع: این نوشته ترجمه مقاله Habits Highly Successful Trader به قلم مارک کریسپ (Mark Crisp) است که با عنوان «هفت عادت معامله گران بی نظیر» در قالب جزوه آموزشی توسط شرکت کارگزاری حافظ توزیع شده است

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *