تلاش کنید که نحوه معامله صحیح را بیاموزید و آن را بکار ببندید ـ ادامه

‏ نمی‌توان برای رسیدن به موفقیت، زمان مشخصی را اعلام کرد اما به طور کلی می‌توان این خطوط راهنما را در نظر گرفت:

    سال اول

  • صرف زمان و انرژی برای پیدا کردن سیستم و روش معامله مناسب
  • مطالعه برخی کتاب‌ها در زمینه بازار سهام. نه تنها خواندن این کتاب‌ها، بلکه دست یابی به عمق تفکر نویسنده و درک این موضوع که به چه میزان زمان و انرژی مصرف کرده تا به موفقیت رسیده است. در گذشته چند بار به بن بست رسیده است؟ ویژگی‌هایی که وی را معامله گری قابل ساخته چه هستند؟
  • به سمینار بروید. اما نه آنهایی که تحت عناوینی هم چون «رازهای بازار سرمایه» هستند. رازش این است که هیچ رازی وجود ندارد!! به سمینارهایی بروید که مهارت‌های اولیه خواندن نمودار و گزارش‌های مالی، روانشناسی معاملات، مدیریت مالی و … را می‌آموزند. اگر از کار سخنران راضی بودید، با او در تماس بمانید و تا جایی که ممکن است از اطلاعاتش استفاده کنید.
  • از یک بسته نموداری بسیار ساده استفاده کرده و تنها به خطوط آن نگاه کنید.
  • یک کتابچه راهنما بخرید، این کار می‌تواند به شما انگیزه دهد. معاملات من از زمانی شروع شد کار بر روی خود را آغاز کردم. این کار به شما کمک می‌کند که سیستم و روش معامله مناسب خود را پیدا کنید.

‌در پایان اولین سال متوجه خواهید شد که آیا برای معامله آماده هستید یا خیر. هم چنین یک روش خاص معاملاتی نسبت به سایر روش‌ها جذابیت بیشتری برای شما خواهد داشت. ‌چنانچه تصور می‌کنید برای معاملات ساخته نشده‌اید، حداقل زمان و پول زیادی صرفه جویی کرده‌اید! بسیاری از معامله گران سرمایه خود را به بازار وارد کرده اند در حالی که موفقیت خاصی به دست نمی‌آورند آن‌ها چه وقت متوجه خواهند شد که مناسب فعالیت در بازار نیستند؟!

    ‌سال دوم

  • نسبت به گشایش حساب معاملاتی با موجودی اندک اقدام کنید. این وجه را به حساب شهریه ای که برای تحصیلات آتی خود پرداخت می‌کنید بگذارید؟
  • همچنان مطالعه کنید و در سمینارها شرکت نمایید و از معامله گران موفق سؤال کنید.
  • سیستم و روش معامله ای که در آن کار می‌کنید را پرورش و توسعه دهید. آن را آزمون کنید. سعی کنید تعداد معاملاتی که در سیستم شما انجام می‌شود را تعیین کنید. به طور مثال بررسی کنید که آیا تا به حال اتفاق افتاده است که ۵ معامله را پشت سر هم ببازید؟ آیا تا به حال در ۷ معامله متوالی متحمل زیان شده‌اید؟ اگر این چنین است این زیان‌ها قابل قبول بوده و جای نگرانی نیست. بررسی کنید که سیستم معاملاتی شما در چرخه های خاصی از بازار چگونه عمل می‌کند. هر روشی در شرایط خاصی از بازار بهتر از بقیه روش‌ها عمل می‌کند!
  • برنامه ای طراحی کنید؛ برنامه‌تان باید برای هر احتمال و شرایطی آماده باشد.
  • همچنان نمودارها و گزارش‌های مالی را با دقت نگاه کنید. کاملآ معتقدم که بهتر است بازی‌های شبیه سازی شده ای را انجام دهید تا دریابید که مدیریت مالی چه نقش مهمی در معاملات ایفا می‌کند.
  • ظرفی شامل ۱۰۰ مهره تهیه کنید. سهام خوب را آبی و سهام بد را قرمز در نظر بگیرید. چهار مهره آبی را سهام با سوددهی بسیار بالا در نظر می‌گیریم که ریسک مطلوب ۱۰ برابر دارند. چهار مهره قرمز سهام بسیار بد هستند با ریسک نا مطلوب ۴ برابر. بقیه مهره‌ها اگر رنگ آبی داشته باشند ریسک مطلوب ۲ برابر دارند و اگر به رنگ قرمز باشند ریسک نامطلوب آن‌ها ۱ برابر. حال قسمت جالب داستان شروع می‌شود. روی هر معامله با مبالغ مختلف ریسک کنید و بعد از ۱۰۰ معامله تفاوت را در نتایج خود ببینید این مسئله، اهمیت مدیریت مالی را ملکه ذهنتان می‌سازد.
    ‌فرض کنیم که در ابتدا با حساب ۱۰ هزار دلاری شروع می‌کنید. روی هر معامله ۲٫۵ درصد ریسک کنید. بنابراین ریسک به ازای هر معامله ۲۹۰ دلار است. چنانچه مهره انتخابی بد باشد، حسابتان ۲۹۰ دلار بدهکار می‌شود. اگر یک مهره خوب (سهم خوب) را انتخاب کنید، حسابتان ۱۰۰۰=‌۴*۲۵۰ دلار بستانکار می‌شود. اگر یک سهم خیلی خوب را انتخاب کنید، حسابتان ۲۵۰۰=‌۱۰*۲۵۰ ‌دلار بستانکار می‌گردد. از طرف دیگر اگر یک سهم بسیار بد را بیرون بکشید حسابتان ۱۰۰۰ دلار بدهکار می‌شود.
    ‌بار دیگر این بازی را تکرار کنید. پس از ۱۰۰ معامله از تأثیری که میزان دلار سرمایه گذاری شده بر روی حسابتان خواهد داشت متحیر می‌شوید.
    ۵ بار پی در پی برنده یا بازنده شدن کاملاً طبیعی است. اگر ۵ بار پیاپی ضرر کنید چه حسی خواهید داشت؟ اگر ۵۰۰ دلار به ازای هر معامله ببازید در مجموع می‌شود ۲۰۰۰ دلار که ضرر بزرگی است!

‌چنان چه از انجام معامله هراسی ندارید و احساس راحتی می‌کنید، یک معامله انجام دهید. به دست آوردن یا از دست دادن پول مهم نیست، مهم این است که از قواعد خود پیروی کنید. معاملات با پول اندک به ندرت ارزشمند است، نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است:

  • عکس‌العمل شما به هنگام ضرر چیست؟
  • آیا قادر به پیروی از قوانین تان هستید؟
  • آیا روش انتخابی شما در بلند مدت جواب گو است یا خیر؟

   سال سوم

  • پس از انتخاب سیستم و روش مناسب، سودهای کوچکی به دست می‌آورید. در صورتی که از قواعد خود پیروی نمی‌کنید، دلیل این امر را از خودتان جویا شوید. بازی شبیه سازی شده را به گونه ای انجام دهید که گویی سیستم خود شماست و بدانید تا زمانی که قادر به مدیریت ریسک هستید، چهار یا پنج ضرر پیاپی قابل قبول است.

   ‌سال چهارم

  • پس از چهار سال تجربه در بازار سهام، می‌بایست قادر به کسب سود های مطلوب باشید. آموختن شیوه معامله را همانند دریافت یک مدرک در بازار سهام بدانید. آیا حاضرید برای آموختن این مسئله چهار سال وقت صرف کنید؟ اگر پاسخ منفی است هم اکنون از بازار کناره بگیرید!
  • به هیچ وجه اجازه ندهید که مجله های مربوط به معامله گری با جملاتی نظیر «می‌توانید طی یک سال بدون هیچ تلاشی» ۱۰۰ درصد بازدهی به دست آورید»، باعث گمراهی شما گردند! این اتفاق نخواهد افتد. اما در صورتی که به تلاش خود ادامه دهید نتایج خوبی به دست خواهید آورد

نوشته های مرتبط:
عادت اول) مسئولیت تمام معاملات خود را بر عهده بگیرید
عادت دوم) مکانیزمی را انتخاب کنید که مناسب شماست
عادت سوم) یک معامله را برنامه ریزی کرده و با آن برنامه معامله نمایید
عادت چهارم) تلاش کنید که نحوه معامله صحیح را بیاموزید و آن را بکار ببندید ـ بخش اول
عادت پنجم) نگرشی مثبت نسبت به خود و سبک معاملات خود داشته باشید
عادت ششم) در معامله، به امتیازاتی که کسب می کنید اهمیت بدهید نه پولی که به دست می آورید
عادت هفتم) معامله را به عنوان بخشی از زندگی متعادلتان دنبال نمایید

منبع: این نوشته ترجمه مقاله Habits Highly Successful Trader به قلم مارک کریسپ (Mark Crisp) است که با عنوان «هفت عادت معامله گران بی نظیر» در قالب جزوه آموزشی توسط شرکت کارگزاری حافظ توزیع شده است

 

4 comments on “تلاش کنید که نحوه معامله صحیح را بیاموزید و آن را بکار ببندید ـ ادامه

  1. زهراایرانی گفت:

    با سلام و خسته نباشید مطلب اموزنده ای بود ممنون از زحمات شما استاد گرامی

  2. امید نجفی کیا گفت:

    متشکرم از مطالب مفیدتون.

  3. حامد ذاکر گفت:

    سلام وعرض ارادت خدمت استاد گرامی،از زحمات جنابعالی کمال تشکر و قدردانی را دارم.به امید روزهای روشن…

  4. DavidAlex گفت:

    “سال دوم … معاملات با پول اندک به ندرت ارزشمند است”
    با این جمله کاملا مخالفم
    هرچند که به نظر میرسد منظور نویسنده این بوده که برای کسب ثروت بیشتر باید با پول بیشتری وارد بورس شد
    به نظر بنده فرد مبتدی باید در ابتدا با پول اندک وارد بازار شود
    استفاده از شبیه ساز های بازار بورس همانند “آی آر وکس” نیز زیاد در روند آموزش تاثیری نخواهد داشت چون فرد با پول غیرواقعی وارد بازار مجازی شده و از اشتباهات و ضررهای خود به سادگی عبود خواهد کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *